Poročilo s srečanja deltašev na Livadi

DRAGI DELTAŠI!

Že čez dvajset let se družimo na dan, kot se je začela pred 43 leti pisati zgodovina ISKRE DELTE.

Vsako leto smo se zbirali in obujali spomine, le lansko leto je bilo nekaj težav zaradi pandemije, a vseeno so se nekateri potrudili, da so vzpostavili vsaj video »piknik« na katerem so je javljali naši sodelavci skoraj iz celega sveta.

Letos pa je bilo srečanje na lep sončen dan na Livadi pri naši dobri gostiteljici Tjaši. V sredo smo se zbrali ob kavici in razdelili naloge. V petek okoli 14h so že začeli prihajati prvi udeleženci, tako prijavljeni (57) kot tudi drugi tako, da je skupno število ob koncu doseglo že 55.

Zanimivo je bilo opazovati radostne in nasmejane obraze kot še nikoli doslej. Poznalo se je, da smo morali čez različne ukrepa zaradi COVIDA, zato je bilo še toliko bolj dobrodošlo malo veselja in klepeta s prijatelji.

Tisti, ki se niso mogli udeležiti, so pošiljali pozdrave vsem. Med drugim Sergij Gabršček iz tujine, s prijaznim pismom nas je pozdravil Dimitros Kokoviadis iz Makedonije (brat pokojnega deltaša po katerem imenu smo podeljevali nagrade za najboljše serviserje, režiser filma o DELTI Jurij Gruden in drugi, ki so se malo bali za svoje zdravje. Ko bo film gotov, boste obveščeni prvi.

Za uspešno srečanje se zahvaljujemo

  • vsem udeležencem,
  • Vanji, ki je sponzoriral majice,
  • Slavku za ves trud okoli organizacije,
  • Darku za elektronsko in spletno obveščanje,
  • Juretu Korenu iz ekipe Društvo Računalniški muzej, ki je preskrbel ozvočenje, mikrofon in kamero, ki je ves čas ↙ snemala utrip srečanja,
  • Dobrinu in Jožetu za ↙ lepe fotke,
  • Tjaši za dobro organiziran in pripravljen prostor, dobro hrano in pijačo
  • in drugim, ki so prispevali svoj delež.

Pogrešali smo napovedani govor, vendar je bilo razumljivo, saj je bila debata tako živa, da smo kar pozabili na vabilo po mikrofonu. Golaž je že bil na mizah in debate v zaključenih družbah kar ni bilo videti konca. Zadnje je mraz in zapiranje lokala pregnal šele ob 21h.

Za konec naj zopet pozovem vse, ki letos spet niso dobili direktnih vabil, naj spremljajo objave na naši spletni strani in sporočajo novejše elektronske poštne naslove na ideltaclub@gmail.com.

SREČNO DO NASLEDNJEGA SREČANJA!

ANGELCA MEJAK

28.5.2021

Eden odgovor na “Poročilo s srečanja deltašev na Livadi”

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.