Zapustila nas je Damjana Simončič

DRAGI DELTAŠI

KAKO TEŽKO JE NAPISATI VEST, DA NAŠE DAMJANE NI VEČ MED NAMI..

ZADNJE SREČANJE Z NJO IMAM V LEPEM SPOMINU, SAJ SVA DOLGO KLEPETALI OB KAVI, A TEMA JE BILA VEDNO NAŠA DELTA IN SODELAVCI. POTEM JE ODŠLA SPET NAZAJ V AVSTRALIJO IN STIKE SVA OBDRŽALI LE PREKO SKYPA. KER NAS JE ZAJELA TA ČUDNA EPIDEMIJA, JI JE PREPREČILA VRNITEV DOMOV IN TO JE VEČKRAT OMENILA, DA NI ZAKLADA ČEZ DOMOVINO IN PRIJATELJE IZ MLADOSTI. NOBENO BOGASTVO TEGA NE ODTEHTA.

VEČKRAT ME JE SPRAŠEVALA, KAJ MISLIM, KAJ JE PO SMRTI. VERNI LJUDJE VERJAMEJO, DA ČE SI DOBER ČLOVEK SE NIMAŠ ČESA BATI, LE TEŽKE BOLEZNI PRED ODHODOM, A ČE VEŠ, DA BODO PRIJATELJI S TABO JE VSE LAŽJE.

MED PISMI NA SKYPU SEM NAŠLA TUDI TOLE NJENO MISEL.

»A NEBI BLO FAJ, ČE BI SE VSI SKUPAJ OBJELI IN SKUPAJ ODŠLI« DAMJANA VERJEMI, DA SMO V ŽALOSTI VSI SKUPAJ OBJETI IN TI ŽELIMO MIRNO IN SPOKOJNO BIVANJE MED NAŠIMI PRIJATELJI, KI SO ODŠLI PRED TABO.

Angelca

Eden odgovor na “Zapustila nas je Damjana Simončič”

  1. Prebral sem z zamudo žalostno vest o Damjaninem izgubljenem boju z kancerom. Čudovit enourni postnetek pogrebnega ceremoniala v daleki Australiji. Še 90 dni bo dostopen na naslovu:
    https://view.oneroomstreaming.com/authorise.php?k=1629375457671619
    Bila je prava kosmopolitanka. Vedno sem jo spraševal o kulturi. Enkrat mi je odgovorila: Zakaj me ne vprašaš kaj drugega? Žal mi je, da sem zamudil to priložnost. Enako izgubo sem začutil pri odhodu Branka Stareca iz Trsta. RIP Damjana!

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.