Uspeh filma o Delti na 24. Festivalu slovenskega filma

Portorožu se je zvrstilo veliko novih filmov, zagotovo si bomo katerega ogledali v kinematografu ali na TV. Film “Prasica, slabšalni izraz za žensko” je pobral večino strokovnih nagrad. Vse do projekcije tega filma, je bil “naš” film z oceno 4,55 vodilni v tekmovanju za najboljši film po izboru občinstva. No, v finalu nas je film “Prasica, slabšalni izraz za žensko” z oceno 4,74 prehitel.

Je pa naš film dobil “Posebno priznanje žirije/posebna omemba”. Velja poudariti, da je bila huda konkurenca za to priznanje, ki ga je podelila žirija, v kateri je sodeloval tudi legenda ne samo Jugoslovanskega dokumentarizma, Želimir Žilnik.

V utemeljitvi je zapisano:”V filmu Iskre v času, svetovni računalniški podvigso predstavljena dejstva in osebna pričevanja Janeza Škrubeja in skupine elektrotehnikov, ki so se med prvimi na svetu lotili razvijanja slovenskega in jugoslovanskega računalnika. Gledalci se seznanimo tako z njihovim svetovnim uspehom kot tudi z okoliščinami in pritiski, katerim je bilo podvrženo njihovo inovatorsko delo. Film je pomembno pričevanje iz prezrte in pozabljene zgodovine.”

Čestitamo režiserju Juriju Grudnu za izjemen film in želimo uspešno nastopanje na festivalih, ki prihajajo!

Film bomo lahko pogledali v Kinodvoru, predvidoma februarja.

Slavko

Dodaj odgovor

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.