Pismo Mike Živkoviča

Angelca i svi Deltaši,

Puno pozdrava i sve najbolje (zdravlje pre svega) svim Deltašima u svim državama bivse Jugoslavije. Izvini na kasnom odgovoru i mnogo hvala za poruku i za link na DeltaClub. Pregledao sam sve slike i Janezov intervju. Izvanredno, pravi vremeplov! Bilo je pravo zadovoljstvo prepoznati lica sa kojima sam radio tolike godine. Naravno nisam baš sve prepoznao jer smo se svi malo promenili od tada. Pazljivo sam pročitao svako ime u knjizi i moram da priznam da sam morao da se napregnem da spojim lica i imena posle toliko godina. Koliko? Valjda oko 25 – četvrt veka!

Verujem da smo svi imali lepe i teške, radostne i tužne trenutke za ovih 25 godina. U kratko, na porodicnom planu deca su odrasla, sin Dragan (40) radi u Google-u ima cerku Natashu, a čerka Angela (35) radi na univerzitetu u Davis-u i upravo je prosle nedelje dobila čerku Anju. Tako da sam dupli deda! Oženjen sam (drugi put) i još uvek živim u Silikonskoj Dolini.

Na poslovnom planu sam uglavnom radio u dve firme Apple i Tandem (kasnije kupljen od HP). U Apple-u sam izmedju ostalog radio programske jezike i uveo Javu na Mac. U Tandemu sam radio velike fault-tolerant sisteme, baze podataka, i transaction processing. Na kraju karijere u HP sam vodio strategiju proizvoda. Iskoristio sam priliku da se ranije penzionisem iz HP i da se vratim prvoj ljubavi muzici. Šta sada radim može da se vidi na www.teresonic.com.

Naravno, Slovenščina mi je zardjala kako i ne bi kad nisam imao prilike da govorim skoro 25 godina. Poslednji put sam bio u Ljubljani 1987 ako me pamčenje ne vara. Nadam se da če me put navesti do Ljubljane i svakako bih voleo da se okupimo kao nekada na primorju  za one koji se još uvek sečaju Viktorove gitare.

Puno pzdrava,

Miki Živkovič

Eden odgovor na “Pismo Mike Živkoviča”

Dodaj odgovor