UMRL JE MARJAN BRAČKO

Prehitro in nepričakovano se je poslovil Marjan, ki smo ga vsi poznali kot enega od prvih Deltašev in zavzetega sindikalista.

Marjan je vedno prenašal svoj optimizem na sodelavce in se ni ustrašil nobene naloge.

UMRL JE LOJZE ŠUC

V 73. letu se je poslovil naš sodelavec Lojz Šuc, ki je delal v izobraževalnem centru kot predavatelj.

Leta 1982 je napisal knjigo Načrtovanje baz podatkov, ki je bila gradivo na enem od tečajiv, ki jih je vodil.

Vabilo za zbiranje ustnih zgodb

Dragi IDELTACLUB člani


Računalniški muzej se ne posveča samo ohranjanju digitalne dediščine, temveč tudi raziskovanju in zbiranju zgodb o njenem nastanku in uporabi. Zato je za nas ključnega pomena projekt zbiranja ustne zgodovine – vaših zgodb. Vaši spomini na uvajanje digitalnih orodij in postopkov v vse plasti življenja in dela so za nas neprecenljiv vir novih informacij, povezav med zgodovinskimi vrzelmi in vpogled v obdobje, ki ste mu bili priča.

Zvočnemu zapisu pogovorov z vami smo v muzeju po predhodni najavi namenili vsak torek 10:00-16:00. Zelo bomo veseli, če se boste odločili za obisk – v tem primeru vas vljudno prosimo, da nam javite, kateri torek in ob kateri uri bi prišli (da vas bomo lahko pričakovali) na naš info e-naslov: info@racunalniski-muzej.siV primeru, da bi želeli prispevati svoje spomine, a našega muzeja ne morete obiskati, pa smo razvili tudi postopek za zbiranje ustne zgodovine na daljavo, iz udobja vašega doma – vse je opisano na https://www.racunalniski-muzej.si/zbirnik-ustne-zgodovine/, vkolikor pa boste imeli kakšna vprašanja ali potrebovali pomoč, nas prav tako lahko kontaktirate na naš info e-naslov info@racunalniski-muzej.si


Najlepša hvala za razmislek in vaš odziv že vnaprej,
Marko ŠtamcarNamestnik direktoriceinfo@racunalniski-muzej.si

Dogodek iz leta 1983

Spoštovani

V moji zbirki je razglednica in prvi žig jubilejne pisma in znamke, ko je Delta bila sponzor.

dogodek jubilejnega leta slovenskih planincev. Dan 17. september 1983.Razglednica  je bilo poslana na Parmovo vodstvo in takrat sem ga shranil.

Stojan Grgič

POROČILO SREČANJA DELTAŠEV NA LIVADI 25.5.2023

DRAGI ČLANI IN ČLANICE DRUŠTVA ISKRA DELTA!


LETOŠNJA UDELEŽBA JE BILA KAR VISOKA. PRIJAVLJENIH JE BILO 60 ČLANOV,

PLAČALO JIH JE 63, NEKAJ ZAMUDNIKOV PA JE DOBILO LE MAJČKO IN KAK KOZARČEK.

POSEBNA ZAHVALA GRE TOKRAT NAŠEMU ČLANU DR. TOPLAKU, KI JE POSKRBEL, DA SMO DOBILI SPONZORSTVO ALMA MATER EUROPEA IN SI NA MODRE MAJČKE DALI NAPIS UMETNA INTELIGENCA. TO JE BILA TUDI GLAVNA TEMA KAJ UI JE IN KAM NAS PELJE TAK NAPREDEK NA PODROČJU RAČUNALNIŠTVA. KDO JE NAPREDNEJŠI ALI KIBERNETSKI NAPADALCI ALI KIBERNETSKA OBRAMBA. SKRATKA LAIKI SMO UGOTOVILI, DA JE UI TO KAR ŠE UI NE RAZUME KAJ ŠELE MI PAMETNJAKOVIČI.

VREME JE BILO SONČNO, RAZPOLOŽENJE IN KLEPET SE JE ZAVLEKEL TJA DO 18 URE, KO SO ZADNJI UGOTOVILI, DA SO ZADNJI.

POGREŠALI SMO NAŠO TJAŠO, DARKOTA, DAMJANA …IN VSE DRUGE ZVESTE IN AKTIVNE ČLANE. DRUGO LETO SE PA GOTOVO VIDIMO VSAJ V TAKEM ŠTEVILU.

LETOS SMO SOGLASNO TUDI SPREJELI SKLEP, DA SE FORMALNO IZPIŠEMO IZ REGISTRA DRUŠTEV. RAZLOG JE PREPROST – ZMANJŠANJE STROŠKOV ZA ADMINISTRACIJO IN POSLOVANJE. PRED LETI SMO ŽE ZAPRLI TEKOČI RAČUN DRUŠTVA, SAJ NAM JE POVZROČAL LE MESEČNE STROŠKE BANKE, DENARJA PA NA NJEM NI BILO. URADNO JE DRUŠTVO OBSTAJALO DO SEDAJ BREZ RAČUNA. NA OPOZORILO UPRAVEGA ORGANA, DA BI DRUŠTVO ZOPET IMELO TR, SMO PREDLAGALI UKINITEV STATUSA, NADALJEVALI PA BOMO NA ENAK NAČIN KOT DOSLEJ IN SE DRŽALI ŽE ZAPISANIH DOLOČIL IZ NAŠIH PRAVIL.

SREČNO DO NASLEDNJEGA SREČANJA!

ANGELCA MEJAK


ps-1. SLIKE S SREČANJA – Fotografirali Jože Stefan , Dobrin Tavčar

ps-2. Spisek udeležencev:

udelezenci-srecanja-25052023