Otvoritev nove lokacije Računalniškega muzeja

Vljudno vabljeni 


na otvoritev nove lokacije Računalniškega muzeja v soboto 18.6.2022, ob 18:00 na Celovški cesti 111 v Ljubljani (pri Kinu Šiška).
Ogledali si boste lahko otvoritveno razstavo “Kaj pa programje?”,se udeležili organiziranega vodstva in pokramljali z muzejsko ekipo. 
Razstava je primerna za vse starosti in nas na poljuden način popelje od čistih osnov računalništva do sodobne uporabe umetne inteligence, skozi vrsto interaktivnih poskusov ter primerov znanih in manj znanih programov. 

Računalniški muzej svoje korenine delovanja v Ljubljani sledi v leto 2004. Po 18 letih neprekinjenega delovanja v javno dobro na področju razvoja informacijske družbe in ohranjanja ter opominjanja na informacijsko dediščino začenjamo novo poglavje. V prelepih prenovljenih prostorih bomo z veseljem nadaljevali dosedanje delo in ga bogatili z novimi vsebinami. 

Želimo postati in ostati več kot le muzej. 
Želimo ponuditi prostor za srečevanja različnih misli, zamisli in domislic in obenem prostor prevpraševanja vsega, kar nas povezuje v tej razdrobljeni digitalni dobi, ki jo kot posamezniki vede ali nevede soustvarjamo. 


Več o nas na:https://www.racunalniski-muzej.si
https://twitter.com/muzejhttps://www.facebook.com/muzej.sihttps://www.youtube.com/RacunalniskiMuzej
Se vidimo!– 


helloworld@racunalniski-muzej.si

DODATEK K POROČILU OB 44. SREČANJU DELTAŠEV 25. 05. 2022

Drage Deltašice in Deltaši,

Naša povezanost po vseh letih ostaja taka, kot za časa delovanja Delte. Letos so se našega druženja med drugimi spomnili naši kolegi iz Severne Makedonije.

Večkrat smo že pisali o našem sodelavcu Aristidisu Kokoviadisu, ki je svoje življenje končal prehitro in tragično. Njegova družina je navezana na Delto, upajmo, da se jim bodo uresničile spodaj zapisane želje. Veseli jih bomo na naslednjem srečanju. Takole so zapisali:

Мои, наши Делташи

Моето семејство, Коковијадис, ви посакува убав помин на Ливада, утре Мај 26.2022.

Се гордееме што Аристидис А. Коковијадис беше дел од вас, за жал кратко. 

Сите вие сте дел од нашето семејство Коковијадис 44 години, и знаени и незнаени! 

Срдечен поздрав до Организацијскиот одбор со ветување дека 45та годишнина (2023)ќе бидеме присутни. 

Др. м-р Димитриос А. Коковијадис

Др. спец. Рада Коковијадис

Др. Аристидис

Д. КоковијадисИнг.

Атанасиос Д.

КоковијадисЗа сеќавање ви ја праќам Посветата на мојот покоен брат Аристидис, која 1980 година му беше врачена на мојот татко Атанас Коковијадис, во Љубљана.

Veseli smo tudi, da je naš Vasko še aktiven in se nas je spomnil takole:

Drage Deltašice in Deltaši,

Chestitke povodom srecanja 44 godishnjice Iskra Delte

Nadamo se da cete se lepo provesti na Livadi, isto kao shto smo se provodili onih lepih Deltinih srecanja u Ex Yugolsaviji.

Zalimo shto nismo u mogucnosti da Vam se prikljuchimo u ovom Slavlju, ali se rado secamo Deltinih dana koje ce nam  ostati u najboljoj uspomeni.

Bicemo sa mislima sa Vama!Zelimo sve najbolje svim Deltashicama i Deltashima,

Lep Pozdrav iz Makedonije

Vasko Pavloski Co-founder and BD Manager

email:vasko.pavloski@esensomk.com

mobile/viber: +38975205883skype:vasko.pavloski1


Na koncu pa ponovno poudarimo znano dejstvo – brez Angelce naših dogodkov ne bi bilo! Angelca, z enako energijo kot v času Delte, izbere, organizira, realizira, zloži majčke v vrečke, nas vsako leto prijazno pozdravi, se spomni kakšnega dogodka iz preteklosti in poskrbi, da smo vsi enako obravnavani. S Tjašo sta odličen team.
Angelca  

Brezplačne sličice za rože Smiley, prenesite brezplačne
          grafike, brezplačne grafike - Drugo

hvala ti za vse!
Da pa spomini na srečanje ostajajo zabeleženi se tudi letos zahvalimo Koren Juretu iz Društva Računalniški Muzej, ter našima kolegoma Dobrinu Tavčarju in Jožetu Stepanu. Fotke in video posnetki bodo kmalu dostopni na našem spletnem portalu, ki ga prijazno gosti firma naših sodelavcev Estere in Petra Brajaka.
Drage Deltašice in Deltaši, do naslednjega srečanja skrbite za svoje zdravje, če najdete še kakšen spomin iz časov Delte nas obvestite, predvsem pa se vsak dan lepo imejte!

Zapisal: Slavko R.