Dr. Prof. Anton Železnikar praznuje te dni

Naš spoštovani sodelavec dr. Železnikar, do pred nekaj leti še redni udeleženec letnih srečanj, je v soboto 08. 06. 2024 napolnil častitljivih 96 let. 

Pred par meseci sta ga obiskala kolega Janez in Aleš, skupaj so obujali spomine na čase v Delti, ko je ekipa pod vodstvom prof. Železnikarja ustvarila  pomembne rezultate.

Zaželimo mu še naprej dobro zdravje, varno hojo in  iskrive misli.

POROČILO S SREČANJA NA LIVADI DNE 24.5.2024

LETOŠNJE SREČANJE JE ZELO LEPO USPELO. VREME KOT NAROČENO ZA TAK DOGODEK.

PRIJAVLJENIH JE BILO 56 ČLANOV, UDELEŽILO SE JIH JE PA 60. KOT OBIČAJNO JIH NEKAJ ZBOLI, POZABIJO PRITI ALI PA JE KAK DRUG VZROK. SKRATKA VSAKEGA SMO SE RAZVESELILI IN SE LEPO POZDRAVILI.

LETOS NISMO MOGLI DOBITI SPONZORJA, PA SMO MORALI MAJICE PRODAJATI. VEČINA JE BILA ZADOVOLJNA, RAZNI KOMENTARJI PA SAMO UTRJUJEJO MOJO KOŽO. OSTANEK SMO PODARILI LIVADČANOM.

ZA DRUGO LETO PA ŽE IMAMO OBLJUBO OD. G. KOKOLJA, DA SE BO KOT JUBILANT IZKAZAL IN BOMO LAHKO ZOPET OBLEKLI KAKO LEPO BARVO SPONZORIRANIH MAJIC.

KOT VSAKO LETO JE ORGANIZACIJSKI ODBOR POSKRBEL ZA ORGANIZACIJO, TJAŠA PA ZA DOBRO POSTREŽBO, KOLEGA DOBRIN IN JOŽE PA STA NAS VNETO FOTKALA.

POSEBNA ZAHVALA TUDI VLADIMIRJU KOSTOVSKEMU, KI JE PODARIL ŠKATLO SLADKARIJ ZA NAŠE VNUČKE. TO JE KOT PROMOCIJSKI MATERIAL NJEGOVE FIRME IZ MAKEDONIJE.

HVALA VSEM UDELEŽENCEM ZA PRIJETNO SREČANJE IN DRUGO LETO SPET NASVIDENJE.

ANGELCA

Prvo letošnje srečanje

Drage Deltašice in Deltaši,

Mesec april nam kaže svojo muhavost, maj je že pred vrati in kot vsako leto ga bomo preživeli tudi na že 46. srečanju našega IDC kluba. 

Letos se dobimo v petek, 24. 05. 2024 ob 13h na Livadi. Najbolje bo, da termin takoj zapišete v koledar.

Da nihče ne ostane lačen, žejen ali brez majice je pomembno, da imamo znano število udeležencev. Zato vas organizacijski odbor prosi, da kar takoj potrdite udeležbo na ideltaclub@gmail.com, zapišite tudi želeno velikost majice.

Dober program ne menjamo, tudi cene ne, še najlepša novost bo, če se nam letos pridruži  kakšna nova sodelavka ali sodelavec, ki si bo vzel/a čas za prijetno druženje in spomine na mladostno energijo s katero smo preživljali dneve v službi. Razmislite, morda za obisk lahko spodbudite koga od svojih prijateljev in znancev. Lepo bo, če pobrskamo po omarah in letos pridemo v eni od majic iz prejšnjih srečanj.

Na dnevnem redu bo tudi letos glavna točka “Razno”, morda pa pride še kaj novega, Janez pa nam bo zagotovo postregel s kakšno zanimivostjo.

Še eno prošnjo imamo – naš neutrudni zbiratelj izdelkov, publikacij, dokumentov, načrtov in vsega drugega iz časov naše Delte – Jože Stepan (joze.stepan@siol.net) nas prosi, da pobrskamo po svojih omarah, kleteh, drvarnicah in pogledamo, ali najdemo katerega od Delta informatorjev iz priloge tega sporočila. Prinesite jih, Jože jih bo skeniral in dodal k že shranjenim na naših spletnih straneh. Vsi bomo veseli novih spominov!

Vsi se veselimo ponovnega srečanja, poskrbeli bomo, da nam bo tudi letošnje srečanje ostalo v prijetnem spominu.

Organizacijski odbor

UMRL JE MARJAN BRAČKO

Prehitro in nepričakovano se je poslovil Marjan, ki smo ga vsi poznali kot enega od prvih Deltašev in zavzetega sindikalista.

Marjan je vedno prenašal svoj optimizem na sodelavce in se ni ustrašil nobene naloge.

UMRL JE LOJZE ŠUC

V 73. letu se je poslovil naš sodelavec Lojz Šuc, ki je delal v izobraževalnem centru kot predavatelj.

Leta 1982 je napisal knjigo Načrtovanje baz podatkov, ki je bila gradivo na enem od tečajiv, ki jih je vodil.

Vabilo za zbiranje ustnih zgodb

Dragi IDELTACLUB člani


Računalniški muzej se ne posveča samo ohranjanju digitalne dediščine, temveč tudi raziskovanju in zbiranju zgodb o njenem nastanku in uporabi. Zato je za nas ključnega pomena projekt zbiranja ustne zgodovine – vaših zgodb. Vaši spomini na uvajanje digitalnih orodij in postopkov v vse plasti življenja in dela so za nas neprecenljiv vir novih informacij, povezav med zgodovinskimi vrzelmi in vpogled v obdobje, ki ste mu bili priča.

Zvočnemu zapisu pogovorov z vami smo v muzeju po predhodni najavi namenili vsak torek 10:00-16:00. Zelo bomo veseli, če se boste odločili za obisk – v tem primeru vas vljudno prosimo, da nam javite, kateri torek in ob kateri uri bi prišli (da vas bomo lahko pričakovali) na naš info e-naslov: info@racunalniski-muzej.siV primeru, da bi želeli prispevati svoje spomine, a našega muzeja ne morete obiskati, pa smo razvili tudi postopek za zbiranje ustne zgodovine na daljavo, iz udobja vašega doma – vse je opisano na https://www.racunalniski-muzej.si/zbirnik-ustne-zgodovine/, vkolikor pa boste imeli kakšna vprašanja ali potrebovali pomoč, nas prav tako lahko kontaktirate na naš info e-naslov info@racunalniski-muzej.si


Najlepša hvala za razmislek in vaš odziv že vnaprej,
Marko ŠtamcarNamestnik direktoriceinfo@racunalniski-muzej.si

Dogodek iz leta 1983

Spoštovani

V moji zbirki je razglednica in prvi žig jubilejne pisma in znamke, ko je Delta bila sponzor.

dogodek jubilejnega leta slovenskih planincev. Dan 17. september 1983.Razglednica  je bilo poslana na Parmovo vodstvo in takrat sem ga shranil.

Stojan Grgič