Dr. Prof. Anton Železnikar praznuje te dni

Naš spoštovani sodelavec dr. Železnikar, do pred nekaj leti še redni udeleženec letnih srečanj, je v soboto 08. 06. 2024 napolnil častitljivih 96 let. 

Pred par meseci sta ga obiskala kolega Janez in Aleš, skupaj so obujali spomine na čase v Delti, ko je ekipa pod vodstvom prof. Železnikarja ustvarila  pomembne rezultate.

Zaželimo mu še naprej dobro zdravje, varno hojo in  iskrive misli.

POROČILO S SREČANJA NA LIVADI DNE 24.5.2024

LETOŠNJE SREČANJE JE ZELO LEPO USPELO. VREME KOT NAROČENO ZA TAK DOGODEK.

PRIJAVLJENIH JE BILO 56 ČLANOV, UDELEŽILO SE JIH JE PA 60. KOT OBIČAJNO JIH NEKAJ ZBOLI, POZABIJO PRITI ALI PA JE KAK DRUG VZROK. SKRATKA VSAKEGA SMO SE RAZVESELILI IN SE LEPO POZDRAVILI.

LETOS NISMO MOGLI DOBITI SPONZORJA, PA SMO MORALI MAJICE PRODAJATI. VEČINA JE BILA ZADOVOLJNA, RAZNI KOMENTARJI PA SAMO UTRJUJEJO MOJO KOŽO. OSTANEK SMO PODARILI LIVADČANOM.

ZA DRUGO LETO PA ŽE IMAMO OBLJUBO OD. G. KOKOLJA, DA SE BO KOT JUBILANT IZKAZAL IN BOMO LAHKO ZOPET OBLEKLI KAKO LEPO BARVO SPONZORIRANIH MAJIC.

KOT VSAKO LETO JE ORGANIZACIJSKI ODBOR POSKRBEL ZA ORGANIZACIJO, TJAŠA PA ZA DOBRO POSTREŽBO, KOLEGA DOBRIN IN JOŽE PA STA NAS VNETO FOTKALA.

POSEBNA ZAHVALA TUDI VLADIMIRJU KOSTOVSKEMU, KI JE PODARIL ŠKATLO SLADKARIJ ZA NAŠE VNUČKE. TO JE KOT PROMOCIJSKI MATERIAL NJEGOVE FIRME IZ MAKEDONIJE.

HVALA VSEM UDELEŽENCEM ZA PRIJETNO SREČANJE IN DRUGO LETO SPET NASVIDENJE.

ANGELCA

Prvo letošnje srečanje

Drage Deltašice in Deltaši,

Mesec april nam kaže svojo muhavost, maj je že pred vrati in kot vsako leto ga bomo preživeli tudi na že 46. srečanju našega IDC kluba. 

Letos se dobimo v petek, 24. 05. 2024 ob 13h na Livadi. Najbolje bo, da termin takoj zapišete v koledar.

Da nihče ne ostane lačen, žejen ali brez majice je pomembno, da imamo znano število udeležencev. Zato vas organizacijski odbor prosi, da kar takoj potrdite udeležbo na ideltaclub@gmail.com, zapišite tudi želeno velikost majice.

Dober program ne menjamo, tudi cene ne, še najlepša novost bo, če se nam letos pridruži  kakšna nova sodelavka ali sodelavec, ki si bo vzel/a čas za prijetno druženje in spomine na mladostno energijo s katero smo preživljali dneve v službi. Razmislite, morda za obisk lahko spodbudite koga od svojih prijateljev in znancev. Lepo bo, če pobrskamo po omarah in letos pridemo v eni od majic iz prejšnjih srečanj.

Na dnevnem redu bo tudi letos glavna točka “Razno”, morda pa pride še kaj novega, Janez pa nam bo zagotovo postregel s kakšno zanimivostjo.

Še eno prošnjo imamo – naš neutrudni zbiratelj izdelkov, publikacij, dokumentov, načrtov in vsega drugega iz časov naše Delte – Jože Stepan (joze.stepan@siol.net) nas prosi, da pobrskamo po svojih omarah, kleteh, drvarnicah in pogledamo, ali najdemo katerega od Delta informatorjev iz priloge tega sporočila. Prinesite jih, Jože jih bo skeniral in dodal k že shranjenim na naših spletnih straneh. Vsi bomo veseli novih spominov!

Vsi se veselimo ponovnega srečanja, poskrbeli bomo, da nam bo tudi letošnje srečanje ostalo v prijetnem spominu.

Organizacijski odbor

UMRL JE MARJAN BRAČKO

Prehitro in nepričakovano se je poslovil Marjan, ki smo ga vsi poznali kot enega od prvih Deltašev in zavzetega sindikalista.

Marjan je vedno prenašal svoj optimizem na sodelavce in se ni ustrašil nobene naloge.

UMRL JE LOJZE ŠUC

V 73. letu se je poslovil naš sodelavec Lojz Šuc, ki je delal v izobraževalnem centru kot predavatelj.

Leta 1982 je napisal knjigo Načrtovanje baz podatkov, ki je bila gradivo na enem od tečajiv, ki jih je vodil.

Vabilo za zbiranje ustnih zgodb

Dragi IDELTACLUB člani


Računalniški muzej se ne posveča samo ohranjanju digitalne dediščine, temveč tudi raziskovanju in zbiranju zgodb o njenem nastanku in uporabi. Zato je za nas ključnega pomena projekt zbiranja ustne zgodovine – vaših zgodb. Vaši spomini na uvajanje digitalnih orodij in postopkov v vse plasti življenja in dela so za nas neprecenljiv vir novih informacij, povezav med zgodovinskimi vrzelmi in vpogled v obdobje, ki ste mu bili priča.

Zvočnemu zapisu pogovorov z vami smo v muzeju po predhodni najavi namenili vsak torek 10:00-16:00. Zelo bomo veseli, če se boste odločili za obisk – v tem primeru vas vljudno prosimo, da nam javite, kateri torek in ob kateri uri bi prišli (da vas bomo lahko pričakovali) na naš info e-naslov: info@racunalniski-muzej.siV primeru, da bi želeli prispevati svoje spomine, a našega muzeja ne morete obiskati, pa smo razvili tudi postopek za zbiranje ustne zgodovine na daljavo, iz udobja vašega doma – vse je opisano na https://www.racunalniski-muzej.si/zbirnik-ustne-zgodovine/, vkolikor pa boste imeli kakšna vprašanja ali potrebovali pomoč, nas prav tako lahko kontaktirate na naš info e-naslov info@racunalniski-muzej.si


Najlepša hvala za razmislek in vaš odziv že vnaprej,
Marko ŠtamcarNamestnik direktoriceinfo@racunalniski-muzej.si

Dogodek iz leta 1983

Spoštovani

V moji zbirki je razglednica in prvi žig jubilejne pisma in znamke, ko je Delta bila sponzor.

dogodek jubilejnega leta slovenskih planincev. Dan 17. september 1983.Razglednica  je bilo poslana na Parmovo vodstvo in takrat sem ga shranil.

Stojan Grgič

POROČILO SREČANJA DELTAŠEV NA LIVADI 25.5.2023

DRAGI ČLANI IN ČLANICE DRUŠTVA ISKRA DELTA!


LETOŠNJA UDELEŽBA JE BILA KAR VISOKA. PRIJAVLJENIH JE BILO 60 ČLANOV,

PLAČALO JIH JE 63, NEKAJ ZAMUDNIKOV PA JE DOBILO LE MAJČKO IN KAK KOZARČEK.

POSEBNA ZAHVALA GRE TOKRAT NAŠEMU ČLANU DR. TOPLAKU, KI JE POSKRBEL, DA SMO DOBILI SPONZORSTVO ALMA MATER EUROPEA IN SI NA MODRE MAJČKE DALI NAPIS UMETNA INTELIGENCA. TO JE BILA TUDI GLAVNA TEMA KAJ UI JE IN KAM NAS PELJE TAK NAPREDEK NA PODROČJU RAČUNALNIŠTVA. KDO JE NAPREDNEJŠI ALI KIBERNETSKI NAPADALCI ALI KIBERNETSKA OBRAMBA. SKRATKA LAIKI SMO UGOTOVILI, DA JE UI TO KAR ŠE UI NE RAZUME KAJ ŠELE MI PAMETNJAKOVIČI.

VREME JE BILO SONČNO, RAZPOLOŽENJE IN KLEPET SE JE ZAVLEKEL TJA DO 18 URE, KO SO ZADNJI UGOTOVILI, DA SO ZADNJI.

POGREŠALI SMO NAŠO TJAŠO, DARKOTA, DAMJANA …IN VSE DRUGE ZVESTE IN AKTIVNE ČLANE. DRUGO LETO SE PA GOTOVO VIDIMO VSAJ V TAKEM ŠTEVILU.

LETOS SMO SOGLASNO TUDI SPREJELI SKLEP, DA SE FORMALNO IZPIŠEMO IZ REGISTRA DRUŠTEV. RAZLOG JE PREPROST – ZMANJŠANJE STROŠKOV ZA ADMINISTRACIJO IN POSLOVANJE. PRED LETI SMO ŽE ZAPRLI TEKOČI RAČUN DRUŠTVA, SAJ NAM JE POVZROČAL LE MESEČNE STROŠKE BANKE, DENARJA PA NA NJEM NI BILO. URADNO JE DRUŠTVO OBSTAJALO DO SEDAJ BREZ RAČUNA. NA OPOZORILO UPRAVEGA ORGANA, DA BI DRUŠTVO ZOPET IMELO TR, SMO PREDLAGALI UKINITEV STATUSA, NADALJEVALI PA BOMO NA ENAK NAČIN KOT DOSLEJ IN SE DRŽALI ŽE ZAPISANIH DOLOČIL IZ NAŠIH PRAVIL.

SREČNO DO NASLEDNJEGA SREČANJA!

ANGELCA MEJAK


ps-1. SLIKE S SREČANJA – Fotografirali Jože Stefan , Dobrin Tavčar

ps-2. Spisek udeležencev:

udelezenci-srecanja-25052023

LETOŠNJE SREČANJE DRUŠTVA BO V ČETRTEK 25. 05. NA LIVADI

Drage Deltašice in Deltaši, tudi letošnje srečanje bo na jubilejni lokaciji, v prijetnem okolju ob Ljubljanici, na Livadi, s pričetkom ob 13h.

Vabljene vse in vsi, obvestite tudi svoje sodelavce, znance, prijatelje iz Delte in jih povabite na srečanje.

Letos bo podobno kot lani, ponovno se bomo lahko družili, si izmenjevali spomine in življenjske zgodbe in se poveselili, ter izvedeli kaj se je v zvezi z Delto dogajalo v preteklem letu.

V duhu določil našega društva bo naše srečanje tudi skupščina društva, na kateri bomo odločali o formalnem statusu društva v prihodnje.

Veselimo se skorajšnjega srečanja, rezervirajte si 25. 05. za druženje. Podrobnosti prejmete v elektronsko pošto čez kakšen dan.

Pozdravlja vas Odbor za pripravo

Zapisal Slavko R.

SREČANJE DELTAŠEV…

DRAGI DELTAŠI IN DELTAŠICE!

NA POVABILO JANEZA SMO SE ZBRALI V ČETRTEK 12.1.2023 NA STARI DOBRI LOKACIJI PRI TJAŠI NA LIVADI. KAJ JE BIL RAZLOG SREČANJA NISMO PRAV DOBRO RAZUMELI, A KO SMO ODHAJI Z NASMEHOM NA USTIH NAM TO NI BILO VEČ POMEMBNO. NAMESTO NAPOVEDI SNEŽENJA, NAS JE ZUNAJ OBSIJALO SONCE, SAJ SMO SE ISKRENO RAZVESELILI DRUG DRUGEGA.

V GOSTILNI NAS JE ČAKAL LEPO PRIPRAVLJEN PROSTOR IN SMO KAR HITRO ZASEDLI VSEH 16 STOLOV. OB PIJAČI IN TOPLIH KRUHKIH Z RAZLIČNIMI NADEVI, SMO ZAČELI S KLEPETOM. VSAK SE JE PONOVNO PREDSTAVIL, POVEDAL KDAJ JE ROJEN IN SVOJO IN DRUŽINSKO ANAMNEZO ZAČINIL ŠE S KAKO PRIGODO IZ
ŽIVLJENJA V DELTI.

ZAKAJ SMO PRIŠLI NA IDEJO O PREDSTAVITVI ROJSTNIH LETNIC? NAMREČ BLIŽA SE SPET LETOŠNI MAJ IN PO MNENJU PRISOTNIH SMO SKLENILI, DA BI BILO DOBRO PRAZNOVATI OKROGLE OBLETNICE. STAREJŠIM BI DALI PREDNOST IN TISTI, KI SO ALI BODO V KRATKEM PRAZNOVALI 80. ROJSTNI DAN SO PRVI NA VRSTI, DA SE IZKAŽEJO KOT SPONZORJI ZA MAJICE ZA LETOŠNJE SREČANJE.

PREDLOG JE BIL, DA LETOS OBELEŽIMO TUDI 80. LETNICO TOPLAKOVEGA BIVANJA NA TEJ ZEMLJICI, ON PA NAJ BI BIL NAŠ RADODARNI SPONZOR. KAKO PRESENEČANJE NAS ČAKA PA BOMO VIDELI MAJA.

JANEZOVO ZANESENO RAZLAGANJE O POLITIČNIH BOTRIH, VARNOSTI OZ. NEVARNOSTI Z RAVNANJEM Z OROŽJEM, KI NI VEČ S PUŠKAMI, TANKI IN RAKETAMI, PAČ PA JE V ROKAH TISTIH, KI UPRAVLJAJO Z RAČUNALNIŠKO TEHNOLOGIJO, NAS JE MALO ZRESNILO. UPANJE ZA BOLJŠI JUTRI JE ŠE.


POČASI SMO ODHAJALI IN SI ZAŽELELI ŠE KAKO TAKO SREČANJE, SAJ NA STARA LETA DRUŽENJE, OBUJANJE SPOMINOV, SMEH, SPOZNANJE, DA GREMO VSI PO ISTI POTI RAZVESELI DUHA IN KREPI TELO.

KMALU NASVIDENJE V VEČJEM ŠTEVILU.


ANGELCA

ps. Fotografije – Jože S.

Otvoritev nove lokacije Računalniškega muzeja

Vljudno vabljeni 


na otvoritev nove lokacije Računalniškega muzeja v soboto 18.6.2022, ob 18:00 na Celovški cesti 111 v Ljubljani (pri Kinu Šiška).
Ogledali si boste lahko otvoritveno razstavo “Kaj pa programje?”,se udeležili organiziranega vodstva in pokramljali z muzejsko ekipo. 
Razstava je primerna za vse starosti in nas na poljuden način popelje od čistih osnov računalništva do sodobne uporabe umetne inteligence, skozi vrsto interaktivnih poskusov ter primerov znanih in manj znanih programov. 

Računalniški muzej svoje korenine delovanja v Ljubljani sledi v leto 2004. Po 18 letih neprekinjenega delovanja v javno dobro na področju razvoja informacijske družbe in ohranjanja ter opominjanja na informacijsko dediščino začenjamo novo poglavje. V prelepih prenovljenih prostorih bomo z veseljem nadaljevali dosedanje delo in ga bogatili z novimi vsebinami. 

Želimo postati in ostati več kot le muzej. 
Želimo ponuditi prostor za srečevanja različnih misli, zamisli in domislic in obenem prostor prevpraševanja vsega, kar nas povezuje v tej razdrobljeni digitalni dobi, ki jo kot posamezniki vede ali nevede soustvarjamo. 


Več o nas na:https://www.racunalniski-muzej.si
https://twitter.com/muzejhttps://www.facebook.com/muzej.sihttps://www.youtube.com/RacunalniskiMuzej
Se vidimo!– 


helloworld@racunalniski-muzej.si

DODATEK K POROČILU OB 44. SREČANJU DELTAŠEV 25. 05. 2022

Drage Deltašice in Deltaši,

Naša povezanost po vseh letih ostaja taka, kot za časa delovanja Delte. Letos so se našega druženja med drugimi spomnili naši kolegi iz Severne Makedonije.

Večkrat smo že pisali o našem sodelavcu Aristidisu Kokoviadisu, ki je svoje življenje končal prehitro in tragično. Njegova družina je navezana na Delto, upajmo, da se jim bodo uresničile spodaj zapisane želje. Veseli jih bomo na naslednjem srečanju. Takole so zapisali:

Мои, наши Делташи

Моето семејство, Коковијадис, ви посакува убав помин на Ливада, утре Мај 26.2022.

Се гордееме што Аристидис А. Коковијадис беше дел од вас, за жал кратко. 

Сите вие сте дел од нашето семејство Коковијадис 44 години, и знаени и незнаени! 

Срдечен поздрав до Организацијскиот одбор со ветување дека 45та годишнина (2023)ќе бидеме присутни. 

Др. м-р Димитриос А. Коковијадис

Др. спец. Рада Коковијадис

Др. Аристидис

Д. КоковијадисИнг.

Атанасиос Д.

КоковијадисЗа сеќавање ви ја праќам Посветата на мојот покоен брат Аристидис, која 1980 година му беше врачена на мојот татко Атанас Коковијадис, во Љубљана.

Veseli smo tudi, da je naš Vasko še aktiven in se nas je spomnil takole:

Drage Deltašice in Deltaši,

Chestitke povodom srecanja 44 godishnjice Iskra Delte

Nadamo se da cete se lepo provesti na Livadi, isto kao shto smo se provodili onih lepih Deltinih srecanja u Ex Yugolsaviji.

Zalimo shto nismo u mogucnosti da Vam se prikljuchimo u ovom Slavlju, ali se rado secamo Deltinih dana koje ce nam  ostati u najboljoj uspomeni.

Bicemo sa mislima sa Vama!Zelimo sve najbolje svim Deltashicama i Deltashima,

Lep Pozdrav iz Makedonije

Vasko Pavloski Co-founder and BD Manager

email:vasko.pavloski@esensomk.com

mobile/viber: +38975205883skype:vasko.pavloski1


Na koncu pa ponovno poudarimo znano dejstvo – brez Angelce naših dogodkov ne bi bilo! Angelca, z enako energijo kot v času Delte, izbere, organizira, realizira, zloži majčke v vrečke, nas vsako leto prijazno pozdravi, se spomni kakšnega dogodka iz preteklosti in poskrbi, da smo vsi enako obravnavani. S Tjašo sta odličen team.
Angelca  

Brezplačne sličice za rože Smiley, prenesite brezplačne
          grafike, brezplačne grafike - Drugo

hvala ti za vse!
Da pa spomini na srečanje ostajajo zabeleženi se tudi letos zahvalimo Koren Juretu iz Društva Računalniški Muzej, ter našima kolegoma Dobrinu Tavčarju in Jožetu Stepanu. Fotke in video posnetki bodo kmalu dostopni na našem spletnem portalu, ki ga prijazno gosti firma naših sodelavcev Estere in Petra Brajaka.
Drage Deltašice in Deltaši, do naslednjega srečanja skrbite za svoje zdravje, če najdete še kakšen spomin iz časov Delte nas obvestite, predvsem pa se vsak dan lepo imejte!

Zapisal: Slavko R.

POROČILO 44. SREČANJA DELTAŠEV NA LIVADI 25.5.2022

KOT ŽE 21 LET, SMO SE TUDI LETOS ZBRALI VSI »STARI BORCI« KOT SO NAS IMENOVALI VČASIH.

ENO LETO SMO PRESKOČILI ZARADI VSESPLOŠNEGA STRAHU PRED COVIDOM, TAKO, DA ZBIRALCI MAJIC NIMAJO ENEGA LETNIKA. NA SREČANJU JE BILO VIDETI KAR NEKAJ PRIMERKOV IZ ZGODNJIH SREČANJ V RAZNIH BARVAH. TO PALETO LAHKO VIDITE NA FOTOGRAFIJAH KATERE SO NAŠI PRIDNI IN ZVESTI SNEMALCI ZABELEŽILI.

OB PIJAČI SMO V LEPEM VREMENU SLIŠALI NEKAJ ZANIMIVOSTI OD BORISA IN JANEZA, POTEM PA SO NAS DEŽNE KAPLJE PREGNALE V NOTRANJOST ZA MIZE.

LETOS NAS JE BILO SKUPAJ 57, ČE ŠTEJEMO PRAVOČASNE PRIHODE IN TISTE, KI SO PRIŠLI KO SMO DRUGI ŽE ODHAJALI. 53 JE BILO REGISTIRANIH PLAČIL IN PREJEMNIKOV MAJIC, OSTALI ZAMUDNIKI PA SO SE MORALI ZNAJTI PO SVOJE.

LETOŠNJI SPONZOR ZA NAKUP MAJIC JE BIL NAŠ SODELAVEC M. JEFIĆ ZA KAR SE MU ZAHVALJUJEMO. DAL JE DOBER VZGLED TUDI ZA DRUGE, KI JIH VABIMO K SPONZORSTVU ZA NASLEDNJE LETO.

ZAHVALJUJEMO SE TJAŠI ZA DOBRO ORGANIZIRANO POSTREŽBO, DOBRO HRANO IN PRIJAZNO OSEBJE. SLAVKOTU IN DARKOTU ZA ORGANIZACIJO IN OBVEŠČANJE, VSEM ČLANOM ORGANIZACIJSKEGA ODBORA ZA PODPORO IN ZVESTIM SNEMALCEM (Jože S./video, Dobrin T./video ) IN FOTOGRAFOM (Jože S./slike, Dobrin T./ slike) ZA SPOMINSKE POSNETKE, KI JI ŠELE Z LETI ZAČNEMO CENITI, KO UGOTOVIMO KAKO SMO PRED LETI ŠE DOBRO IZGLEDALI.

SPOMNILI SMO SE TUDI NAŠIH ČLANOV, KI JIH NA ŽALOST NI VEČ MED NAMI. ŠE LETO ALI DVE, TRI NAZAJ SO BILI Z NAMI NA LIVADI.

ZAHVALA VSEM UDELEŽENCEM ZA DOBRO DRUŽBO. DRUGO LETO PA SPET NASVIDENJE.

ANGELCA

Vabljen/a na 44. obletnico naše Iskre Delte v sredo 25. 5. 2022 ob 13h v gostilni Livada

Drage Deltašice in Deltaši!

Letos bomo praznovali že 44. obletnico naše Iskre Delte! Tokrat v SREDO, točno na “naš dan”.

Torej pridem na srečanje v sredo, 25. 5. 2022, ob 13h, lokacija Livada!

V sredo preskočite domače kosilo, na Livadi nas bo pričakala pijača in nekaj dobrega za “piknit”, ogreli se bomo ob spominih na  dogodke preteklega leta vezane za Delto, obujali bomo spomine na dneve naše firme, izmenjali kakšen nov vic, nato pa sledi druženje ob slastnem bograču, domačih kruhkih in pijači in kavici.

Za hrano in pijačo bo torej lepo poskrbljeno, dobro voljo, smeh in veselje pa prinese vsak s seboj.  Luštno bi bilo, če na srečanje pridemo v majicah iz enega od preteklih srečanj.

Ob prihodu bo, kot običajno, Angelca z ekipo pobirala plačila (20€) in delila majice vsem, ki se boste prijavili. Letos je za majice poskrbel sponzor, vsem nam dobro znani M.V. Jefić.

Sedaj pa čimprej potrdi udeležbo na naslov ideltaclub@gmail.com, zapiši tudi velikost majice.

Vsi se veselimo ponovnega srečanja, poskrbeli bomo, da nam bo tudi letošnje srečanje ostalo v prijetnem spominu.

Organizacijski odbor

p.s. da se bomo še lepše imeli, da bo bolj zanimivo

– obudite spomine na vaša leta v Delti in na srečanju podelite kakšen spomin s sodelavkami in sodelavci – za mikrofon bo poskrbljeno

– vsi, ki radi fotografirate, vabljeni tudi letos, da zabeležite srečanje

– prinesite na srečanje kaj iz Deltinih časov – imeli bomo nekaj miz za prikaz spominov

– zbiramo vso dosegljivo pisno in slikovno dokumentacijo o Delti – tudi dokumente o planu in realizaciji v Iskri Delti, zapisnike delavskega sveta in podobno. Naš najbolj vnet zbiratelj je Jože Stepan – kontaktirajte ga na: joze.stepan@siol.net ali telefon: +386 41 332 532

Maj je že tu … in naše tradicionalno srečanje tudi … zapiši si v koledar datum 25. 5. 2022!

Drage Deltašice in Deltaši,

Čas od našega preteklega srečanja pa do danes je bil poln dogajanj. Na Covid čase nihče nima lepih spominov, sedaj pa nas vsak dan zaboli, ko gledamo in beremo o vojni v Ukrajini. Ni pa vse le hudo.

Kot Deltaši smo bili lahko veseli, da sta se v tem obdobju zgodila dva dogodka.

Enega smo nestrpno pričakovali – ja, to je bil film Jurija Grudna “Iskre v času – Svetovni računalniški podvig” v katerem nam je pokazal, kako je on videl Janezovo knjigo “Hladna vojna in bitka za informacijsko tehnologijo”.

Drugi dogodek pa nas je presenetil. To je bil 34. grafični bienale Ljubljana pod naslovom “Iskra Delta”. Zakaj Delta smo se spraševali? Odgovor na to vprašanje in še veliko zanimivih reči in prijetnih pogovorov bomo doživeli

na srečanju ob 44. obletnici Iskre Delte, v sredo 25. 5. 2022 okrog poldne v prijetnem okolju gostilne Livada

Na pripravljalnem sestanku smo se pogovorili  o organizaciji srečanja. Tudi letos se bomo družili ob prijetni hrani, pijači in zelenju v gostilni Livada. Imeli bomo predvidoma tudi nekaj gostov.

Vse se sicer draži, a ne tudi prispevek za srečanje! Seveda bo tudi letos vsak odšel domov z novo majčko.

Pomembna letošnja sprememba je, da se dobimo v sredo in ne kot običajno v petek. To nam bo omogočilo, da morda pridejo tudi sodelavke in sodelavci, ki radi za vikend že kmalu pobegnejo iz Ljubljane.

V organizacijskem odboru se veselimo ponovnega srečanja, upajmo, da se nam letos pridružijo tudi Deltaši, ki jih že dolgo, ali pa še nikoli nismo videli. Zagotovo nimamo naslovov vseh Deltašev, zato prosimo vse, da obvestite svoje prijatelje in znance o našem srečanju in jih povabite da sporočijo svoj email naslov na ideltaclub@gmail.com. Smo v letih, ko tudi pozabljamo, zato vas bomo v prihodnjih tednih spominjali na srečanje in povabili da se prijavite in sporočite velikost majčke.

Pozdravlja vas organizacijski odbor!

FILM ISKRE V ČASU – SVETOVNI RAČUNALNIŠKI PODVIG

Ogled filma Iskre v času – svetovni računalniški podvig iz domačega fotelja
Za vse naše kolegice in kolege in druge zainteresirane iz držav z območja ex YU je možen ogled filma iz domačega naslonjača.
Film najdete na naslovu https://vimeo.com/ondemand/iskrevcasu
Potrebno se je prijaviti in plačati (6,78$), nato pa imate 48 ur za ogled filma.

● 27. februar 2022 – RTVSLO prispevek o filmu
● 24 marec 2022 – Pogovor z novinarjem RTV-ja z: Petar B., Saša D., Andrej K. in Slavko R..
Članek v časopisu
● 21 februar 2022 – Intervju z Jurij Gruden na odkrito-svet24
● 19 februar 2022 – HAD Blog


● 21 februar 2022 – Posnetek pogovora po predstavitvi filma v Kinodvoru:

Tudi Kinodvor ima fotografije in posnetek pogovora.

● 21 februar 2022 – Slike posnete ob predstavitvi filma v Kinodvoru:
Slikala: Matjaž Rušt, Jože Stepan

Slike posnete ob predstavitvi filma na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani

● 1. marec, 2022 – Pogovor po predstavitvi filma v Mestnem kinu Domžale

Trailer filma: