42. OBLETNICA ISKRE DELTE

1. POROČILO IZ 42. OBLETNICE ISKRA DELTE

Drage Deltašice in Deltaši

Letos smo se prvič zbrali “v oblaku”, na videokonferenci. ↙

Seveda imamo vsi raje srečanja v živo, a letos zaradi korona virusa ni šlo drugače. Zbralo se nas je 30+ in lepo smo se imeli. Z nami so bili kolegi, ki se sicer ne bi mogli udeležiti srečanja v živo, saj smo videli in slišali kolege iz Kanade, ZDA, Avstrije, Splita, Pule, Beograda, Skopja, Tuzle in seveda iz Ljubljane, Nove Gorice in še od drugod. Bilo je prvič, zato so nekateri imeli probleme s prijavo, zagotovo bo naslednjič lažje.

Kot ste morda že zasledili je tik pred dokončanjem dokumentarni film o Delti, ki ga bomo predvidoma lahko videli letos jeseni. Nekaj besed nam je o nastajanju filma povedal režiser g. Jurij Gruden.

Bilo je kar nekaj diskusije o aktualnih razmerah, spomnili pa smo se tudi nekaterih poslovnih zmag iz naše skupne preteklosti. Na plan je prišla pobuda, da se poleg srečanj v živo dobimo tudi polletno (ali pogosteje) na podobnih videokonferencah.

Potrudili se bomo letos organizirati še eno videokonferenco, z upanjem, da se nas bo zbralo še več in da se bomo vsi dobro imeli. Do takrat pa vabimo vse da s svojimi predlogi, akcijami in pobudami sooblikujete naše skupno druženje in sodelovanje.

Vsem prav prisrčen pozdrav od dežurnega organizacijskega odbora.

2. VABILO NA SREČANJE OB 42. OBLETNICI ISKRE DELTE

Drage deltaši, vidimo in slišimo se ob 42. obletnici Iskre Deltev petek 29. 05. 2020 ob 14h

na

VIDEOKONFERENCI

Družili se bomo vsak iz svojega udobja, bo drugače, a tako kot narekuje ta Corona-19 čas.

Pričakujemo, da se nam bodo letos pridružili tudi kolegi iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Severne Makedonije, pa še kdo.

Povezalo nas bo (verjetno najboljše) orodje za videokonference – WEBEX. Je preprosto, zlahka ga boste uporabili, tudi če se še nikoli niste udeležili kakšne videokonference.
Za vse, ki želite nujne podatke na hitro – le to morate vedeti: klik na povezavo 
https://meetingsemea20.webex.com/meetingsemea20/j.php?MTID=m3ff171d3496b481c83ca9ccb95228d19vas poveže z vašega notesnika, tablice ali pametnega telefona v videokonferenco ob 42. obletnici naše Iskra Delte.

Za kompletno informacijo pa nadaljujte z branjem …

1. Priporočamo, da se priključite z vašega notesnika, računalnika, tablice, pametnega telefona, ki naj ima tudi kamero – le tako vas bomo lahko tudi videli.

2. Povezava na videokonferenco je torej le klik na https://meetingsemea20.webex.com/meetingsemea20/j.php?MTID=m3ff171d3496b481c83ca9ccb95228d19. Prosimo prijavite se s svojim imenom.

3. Lahko se priključite tudi z navadnim telefonom.

4. Če vam med videokonferenco kaj „zašteka“ je najhitrejša rešitev – reset in ponovno klik na povezavo.

5. Če se boste povezali z vašega Android ali iOS telefona ali tablice si pred videokonferenco inštalirajte ustrezno Webex aplikacijo – Cisco Webex Meetings iz Google Play oziroma Apple App Store.

6. Ni potrebna registracija v Webex za udeležbo na videokonferenci.

7. Aplikacija je intuitivna, za udobno uporabo priporočamo ogled katerega od kratkih video zapisov z https://help.webex.com/en-us/.

8. udobno se namestite, kozarček priljubljene pijače naj bo blizu, spomini na dneve preživete v Delti tudi in par minut pred 14.00 v petek 29. 05. 2020 klik na povezavo iz točke 2.

9. Če se priključujete z navadnim telefonom pokličite +386-1-888-9016, nato na prvo vprašanje vtipkate 113 128 3043#, na drugo vprašanje pa vtipkate 47572335# in že ste notri.

10. Če se bodo v času konference (a se ne bodo!) pojavili kakšni problemi bomo TAKOJ na https://ideltaclub.com objavili rešitev.

11. Če imate kakršno koli vprašanje ga vpišite v ideltaclub@gmail.com elektrosko pošto ali v komentar te spletne strani, kjer bodo zapisani tudi odgovori (za vpis komentarja morate biti prijavljeni!).

Veselimo se srečanja 🙂 !
Organizacijski odbor


3. KOMENTARJI PRED SREČANJEM:

Slavko Komak: YYYYYY EEEEEE SSSSSSSS !!!!!!!!!! J DRAGE DELTAŠICE IN DELTAŠI

Tomaž Štebe: Oj! Pa saj bi na Livadi komot (ne)koronirali zunaj. Sicer pa se spodobi, da Deltaši uporabljamo tehnologijo dela na daljavo!
Vse dobro! Se eVidimo!

Tugo Borina : Bravo! Se vidimo/slisimo v “navidezni resnicnosti”.

Marijan Miletić : Srečan vam Dan Mladosti, Titovi mladinci!Vljudno vabljeni danes 25.5.2020 v gostilno Livada ob 14 uri na kosilo z upoštevanjem fizične distance.  Socialno treba ohraniti do virtualnega  petka! Posle tri Zoom srečanja brez video bo treba pripraviti kamero za Cisco.

Damjana Simončič:
DRAGI VSI MOJI DELTASI! NAJLEPSA HVALA ZA PRIJAZNO SPOROCILO.
MALO TEZKO SE BO PRIKLJUCITI SREDI NOCI IZ DOWN UNDER… CE MI NE USPE, BOM VSEENO V MISLIH Z VAMI IN VAS BOM POGRESALA! ZAENKRAT CAKAM V AVSTRALIJI, DA SE SPROSTI MEDNARODNI LETALSKI PROMET. TU JE ZDAJ SE VSE ZAPRTO, TUDI NOTRANJE DRZAVNE MEJE IN LETALISCA. TAKO NE MOREM NAZAJ V EVROPO, CEPRAV SEM SE VEDNO VRACALA V MESECU MAJU. LEPO IN VESELO PRAZNUJTE NASO OBLETNICO! VSEM DRAGIM SODELAVCEM POSILJAM NAJBOLJSE ZELJE ZA VELIKO ZDRAVJA IN PREMAGOVANJA VSEH FINANCNIH IN DRUGIH TEZAV, KI NAS CAKAJO V PRIHODNOSTI, TER UPAM, DA SE SPET KMALU VIDIMO V ZIVO!
POSEBEN POZDRAV IN DOBRE ZELJE DRAGEMU JANEZU SKRUBEJU!!!
OSTANITE ZDRAVI, POSILJAM VAM TOPEL OBJEM IZ VARNE RAZDALJE,
VASA, Damjana Simoncic

POROČILO IZ SREČANJA NA LIVADI OB 41. LETNICI USTANOVITVE DELTE

TUDI LETOS SE NISMO IZNEVERILI ŽE 18. LETNI TRADICIJI, DA SE SREČAMO NEKDANJI SODELAVCI IN PRIJATELJI ISKRE DELTE. SREČANJE JE BILO NA LIVADI, KJER NAS JE PRIČAKALO SONČNO VREME, PRIJAZNO OSEBJE, OBLOŽENE MIZE Z JEDAČO IN PIJAČO. OB OKROGLI OBLETNICI SE NAS JE ZBRALO VELIKO, PA SMO UPALI, DA LETOS TO PONOVIMO, A JIH JE PRIŠLO LE 72.

TUDI LETOS SMO DELILI MAJICE. KER SMO ŽE IZČRPALI PALETO BARV PRETEKLA LETA, SMO SE LETOS ODLOČILI ZA DVOBARVNE KAR NAJ BI SIMBOLIZIRALO SODELOVANJE IDELTACLUB-A IN RAČUNALNIŠKEGA MUZEJA. PRIJAZNI USTANOVITELJI MUZEJA SO BILI LETOS NAŠI SPONZORJI IN NAM PLAČALI MAJICE.

PO KRATKEM KLEPETU ZUNAJ IN NEKAJ KOZARČKIH PIJAČE, SMO SE PREMAKNILI V PROSTORE KJER SE JE PO DOBREM KOSILU ZAČEL PROGRAM. JANEZ JE ZOPET PONOVIL NEKAJ O NAŠI ZGODOVINI, G. ŠTAMCAR JE PREDSTAVIL USTANOVITEV MUZEJA RAČUNALNIŠTVA V LJUBLJANI IN NAS POVABIL K SODELOVANJU. GOTOVO SE NAJDE ŠE KAK ZANIMIV KOS OPREME ALI DRUGIH REKVIZITOV, KI BI JIH BILO DOBRO PODARITI, DA BI BIL MUZEJ ČIMBOLJ RAZNOLIK IN, DA SE PREDSTAVI TUDI DELO ISKREDELTE.

NATO PA JE SLAVKO KOT DOBER VODITELJ MALO POPESTRIL VZDUŠJE. POVABIL JE UDELEŽENCE K KAKI VESELI ZGODBICI IZ ČASOV NAŠE MLADOSTI V DELTI. NEKAJ POGUMNIH JE LE PRIJELO ZA MIKROFON (POGLEJ POSNETKE V NADALJEVANJU) IN SMEH JE KMALU PREPLAVIL PROSTOR.

TAKEGA ZAKLJUČKA SMO SE RAZVESELILI IN SE ZAČELI ODPRAVLJATI DOMOV Z OBLJUBO, DA SE DRUGO LETO VSI ZDRAVI IN NASMEJANI ZOPET SREČAMO.

ANGELCA


SREČANJI  ‘DELTAŠEV’ NA 41. OBLETNICI USTANOVITVE DELTE STA BILI V LJUBLJANI IN BEOGRADU.

SLIKE IZ OBEH SREČANJ SI LAHKO OGLEDATE NA POVEZAVAH:

 • Livada, Ljubljana (fotografirala Jože Stepan in Jože Buh)
 • Beograd

 

40. letnica ustanovitve Iskra Delte – Livada 25.maj.2018


VIDEO s srečanja:


VABILO

Kmalu bo maj! Kmalu bo naš dan – 25. maj!  Letos bo 25. maj – naš Dan Delte še poseben, saj bomo praznovali 40. obletnico ustanovitve Delte.  Že smo se pričeli pripravljati na srečanje. Poslušali smo želje po lažjem dostopu in zato se bomo letos družili v prijetnem okolju znane gostilne Livada na Hladnikovi 15 v Ljubljani.

Če ti je že zadosti branja prosimo  le še, da si zapišeš  v svoj koledar – 25. 05. ob 15h pridem na Delta srečanje v gostilno Livada!

Okrogla obletnica kar kliče po obujanju spominov na zanimive, delovne, uspešne in lepe dni ki smo jih preživeli v Delti in ustvarjali računalništvo in informatiko v Sloveniji in celi Jugoslaviji.

Pripravljamo predstavitev kako je Delta rasla in kaj vse smo počeli in upamo da odkrijemo kakšno zanimivost na katero smo že vsi pozabili. Ob tem si bomo lahko ogledali nekaj naših izdelkov, rezultatov našega znanja, prelistali priročnike iz katerih smo se učili, pa še kaj drugega se bo našlo.

V gostilni Livadi nam bodo pripravili dobro hrano in pijačo in ob tem bo dosti možnosti za druženje. Za tradicionalne majice in še kaj bodo letos poskrbeli sponzorji.  Vsem udeležencem srečanja, ki še nimajo njegove knjige bo Janez podaril knjigo The Cold War for information technology s podpisom.

V naslednjih tednih bomo poslali dodatna obvestila in navodila za prijavo.Pozdravlja te organizacijski odbor:

 • Vanja Bufon
 • Jože Buh
 • Tjaša Gruenfeld
 • Lea Kolar
 • Janez Kožuh
 • Angela Mejak
 • Boris Nemec
 • Darko Pungerčar
 • Slavko Rožič
 • Jože Stepan
 • Janez Škrubej
 • Ludvik Toplak
 • Miro Turk
 • Damjan Žemva

POROČILO

Na 40. letnici ustanovitve Iskra Delte v gostilni na Livadi se nas je 25. maja 2018 zbralo 150 ‘deltašev’.


1. Zimsko srečanje prijateljev Iskra Delte – 2.3.2018 Trzin

VABILO na ZIMSKO srečanje

Z veseljem vas ponovno obveščam, da bo letošnje »prvo zimsko srečanje« prijateljev Iskre Delte v petek, 02.03.2018  ob 17 uri v okrepčevalnici  BISTRO MOJCA ,

Image

Prosim vas, da si zabeležite termin in potrdite svojo udeležbo na mail joze.buh@gmail.com ali telefon 041 613 556  najkasneje do torka 27.02.2018. Prijave potrebujemo zaradi rezervacije prostora in priprave hrane v Bistroju.

Kot se nekateri starejši še spomnite je pred 40 leti vzniknila ideja o proizvodnji Delta računalnikov. 25.maja 1978 smo v prostorih Elektrotehne na sedanji Slovenski cesti predstavili Delta 340M računalnik, ki je za začetek predstavitve tudi zaigral takratno državno himno. Dan kasneje zgodaj zjutraj pa smo podpisali pogodbo o dobavi sistema s podjetjem Tekstil d.o.o., kar je bila posebna zgodba, še posebej zaradi nočnega živahnega proslavljanja.  Ta dogodek, 40 letnico,  bomo proslavili na naslednjem srečanju, ki bo letos v petek 25.maja. O podrobnostih organizacije pa se bomo pogovorili na srečanju v petek 02.03. v Trzinu.

 Pričakujemo vas na prijetnem srečanju ob dobri hrani in pijači.

 Vsem lep pozdrav in nasvidenje!

 V imenu iniciativne skupine Lea Levičar, Damjan Žemva in Janez Škrubej

 Jože Buh


 ps.
Slike so na tej povezavi.

39. obletnica ustanovitve Iskra Delte – Trzin 26.maj.2017

SLIKE s srečanja

Klik


VABILO na srečanje

Spoštovani sodelavci, prijatelji Iskra Delte!

Leto je naokoli in spet se približuje čas našega tradicionalnega srečanja ob dnevu Delte.

Letos bo srečanje na novi, lažje dostopni lokaciji in sicer v gostilni Bistro Mojca v industrijski coni Trzin, Blatnica 12, v petek, 26. 05. Ob 17 uri. 

Prosimo vas, da zaradi naročil za hrano, pijačo in spominske majice najkasneje do petka 19.05. 2017 potrdite svojo udeležbo Lei Kolar Levičar na mail vega.ls@siol.net ali telefon 041 519 162. Obvezno navedite tudi velikost majice, (S, M, L, XL, XXL), ki jo potrebujete.

Letošnji prispevek za udeležbo znaša 18,00€
Pričakujemo vas na prijetnem srečanju ob dobri hrani in pijači.

Organizacijski odbor:
Janez Škrubej
Vili Prešeren
Lea Kolar Levičar”

38. obletnica ustanovitve Iskra Delte – Iški Vindgar, Beograd – 2016

SLIKE S SREČANJA

 • klik – Iški Vindgar
 • klik – Iški Vindgar
 • klik – Beograd

 


VABILO NA SREČANJE – Iški Vindgar

zopet se približuje čas našega letošnjega piknika. Letos bomo praznovali že 38. obletnico ustanovitve Delte!

 • piknik bo v petek 27.5.2016 ob 17:00 uri na starem mestu v Iškem Vintgarju,
 • ker naš klub nima več bančnega računa, letos ne bomo zbirali evre za plačilo hrane, pijače in članarine,
 • imej s seboj dovolj denarja, da boš ob popoldanskem kosilu poravnal/poravnala jedačo in pijačo,
 • potrudimo se za čim večjo udeležbo,
 • povabimo vse svoje bivše sodelavce iz Iskre Delte,
 • udeležba obvezna,
 • kot do sedaj tudi letos s seboj prinesi veliko dobre volje in novic.

Vas pozdravlja organizacijski odbor:
Mejak Angela
Pungerčar Darko
Rožič Slavko
Škrubej Janez


POROČILO S SREČANJA – Iški Vindgar 

HOUSTON IMAMO PROBLEM! Tako nekako bi lahko zapisali srečanje na dva dni pred dnevom mladosti.

 • Eni zaradi demence pozabijo, zakaj so prišli,
 • drugi odidejo še prej kot so prišli,
 • spet tretji so šele drugi dan ugotovili, da bi morali včeraj priti, no in ostane pravljično število 27.

A zvestobi sebi in tradiciji malo pomirijo z rdečo majčko, pojedo dober golaž zalit z dobro kapljico, počakajo na pečenje in kavico in že ugotovijo, da bi bilo dobro kar iti domov.

Sonce nas je sprejelo že na začetku in svetilo tudi ko smo odhajali. Eni spet na jadrnico v Portorož, drugi na tajne pogovore, tretji pa z dobro voljo proti svojemu domu.

No, ni vse tako klavrno ko ugotovimo, da naš račun spet kaže minus in da smo pozabili ukiniti ‘club’.

Angelca


POROČILO S SREČANJA – Beograd

2016. (umesto 25.05. zbog opravdanih razloga organizatora) na standardnom mestu, lokacija parkinga Delta servisa, kafana Gvero, održana je proslava / sastanak / susret 18 radnika IDC.

Obnovili smo sečanja, raspitujemo se uveliko kako da rešimo problem M4 obrazaca za radnike IDC bgd zbog nedostajučih podataka u RF PIO bgd, a sve više nas je koji smo u penziji, a i onih koji su blizu nje nije mali broj.

Prisutnii: Aleksandar Sasa Savic, Zoran Zugic, Ljuba Mandic, Sava Bozic, Dragan Sponza, Rajka Rajnvajn, Rada Stevic, Stasa Sikmanovic, Dordevic, Marinko Misa Krpina, Dorde Morokvasic, Fruki, Dragan Brkic, Nedeljko Neda Brdar, Rade Vesovic, Vida Marolt, Zorica Brkic, Mihajlo Buca Knezevic, Goran Milic.

Dragan Sponza

37. obletnica ustanovitve Iskra Delte – Iški Vindgar 22.maj.2015

SLIKE S SREČANJA

Iški Vindgar

Beograd


VABILO NA SREČANJE – Iški Vindgar 2015

Pozdrav,
zopet se približuje čas našega letošnjega piknika. Letos bomo praznovali že 37. obletnico ustanovitve Delte!

  • piknik bo v petek 22.5.2015 ob 17:00 uri na starem mestu v Iškem Vintgarju,
  • letošnji prispevek bo enak lanskoletnemu in za posameznika znaša 25€,
  • vključena je hrana, pijača, članarina za celo leto ter majica,
  • potrudimo se za čim večjo udeležbo,
  • povabimo vse svoje znance iz Iskre Delte,
  • udeležba obvezna,
  • slaba volja izključena.

Vas pozdravlja organizacijski odbor: Mejak Angela, Pungerčar Darko, Rožič Slavko, Škrubej Janez

POROČILO S SREČANJA – Iški Vindgar

BIL JE LEP MAJSKI DAN

Kakšen naslov boste rekli. Za tiste, ki jih ne zadrži doma vreme, bolezen, zakonci… ni pomembno, če lije kot iz škafa, saj jih vodi misel na ponovno srečanje prijateljev in sodelavcev iz mladosti. No in mladeniči v povprečju stari okoli 70 let smo se zbrali ob mizici, dobili majčke, popili aperitiv in ugotavljali »da nas je malo, da nas je v letu nekaj že pobralo in da mi se še ne damo«. A temperatura je kljub žganju za » mal pogret« naredila svoje in smo se umaknili na toplo v notranjost lokala za mize obložene s steklenicami in golažem.
Klepet in smeh je bil neustavljiv. Nato še drug del hrane iz žara, pa malo vinčka in tako smo pozabili koliko je ura, kakšno je vreme in kdo nas doma čaka da bi  varno privozili domov.
Na fotografijah je lepo dokumentirano da vse to drži. Upam, da nas še prepoznate tisti, ki se srečanj bolj poredko udeležujete.
Drugo leto se vidimo v večjem številu na prijetnem sončku in ob prijetni debati kot vsako leto…do klej še? Jaz nameravam tja do 100, vi pa vsak po svoje-odločitev je vaša.

NIHČE NI VSE IN NIHČE NI NIČ

Angelca

35. obletnica ustanovitve Iskra Delte – Iški Vindgar 2013

SLIKE S SREČANJA


VABILO NA SREČANJE – Iški Vindgar

Zopet se približuje čas našega letošnjega piknika. Letos bomo praznovali že 35. obletnico ustanovitve Delte!

Datum je petek 24.5.2013 ob 17:00 uri na starem mestu v Iškem Vintgarju. Letošnji prispevek bo enak lanskoletnemu in za posameznika znaša 25 EUR. Vključena je hrana, pijača, članarina za celo leto in Janezova knjiga – The Cold War for Information Technology.

Potrudimo se za čim večjo udeležbo, povabimo vse svoje znance iz Iskre Delte!

Angela Mejak

Darko Pungerčar


POROČILO S SREČANJA – Beograd

Kao i svake godine održan je sastanak kolega koji su radili u Iskra Delta Computers od osnivanja 1975 do rastajanja u februaru 1990., a koji sada žive ili se nadju na proputovanju kroz Beograd.

Sastanak organizujemo u kafani Kod Gvera, koja je napravljena na parkingu zgrade gde se nalazio servis i skladište rezervnih delova IDC Beograd.

Ove godine su bili prisutni i dvojica kolega iz Sarajeva od kojih Milan živi i radi u Beogradu, a Slavko u Australiji.

Na žalost od rastajanja 1990, smo se oprostili i od kolega Stefanovic Ratomir, Orlic Milan, Pegan Radosav, Strugar Ivo  i Žika Joksimović.

Prisutni su bili:

Rajka Rajnvajn, Đjordje Morokvašić, Dragan Brkič, Mića Sardelić, Janko Marić Rade Vesović, Jelena Patarčić, Božic Sava, Nedjko Brdar, Ljubomir Mandić, Nikola Igić, Stanislava Šikmanović, Zoran Žugič, Ljiljana Vuković Ljubisavljević, Mirjana Đjordjevic, Miša Krpina, Nada Adamov, Dragan Sponza, Milan Crvenkov, Predrag Pušković, Zorica Brkič, Mihajlo Knežević – Buca i Slavko Milović – Australija

Dragan Sponza

Zorica Brkić

34. obletnice ustanovitve Iskra Delte – 2012 Ljubljana, Beograd

SLIKE s srečanj


VABILO NA SREČANJE – Iški Vindgar

Pozdrav!

Približuje se čas našega letošnjega piknika, na katerem bomo praznovali že 34. obletnico ustanovitve Delte!

Piknik bo v petek 25.maj.2012 ob 17:00 uri na tradicionalnem mestu v Iškem Vintgarju.

Letošnji prispevek za hrano, pijačo, članarino in majico je 20€.

V upanju, da prideš na piknik te lepo pozdravlja

Darko Pungerčar


POROČILO S SREČANJA – Iški Vindgar

Dragi bivši sodelavci in prijatelji idelta kluba
Vsako leto naročamo sonček, golaž, majčke in dobro voljo, a vedno nas vse ne uboga.
Dežek je malo ponagajal proti koncu, golaža je pošlo čez 70. porcij, majčke so nekateri že malo perasli glede na velikost. a dobre volje je vedno na pretek.
Letos nas je bilo kar presenetljivo veliko število. Članarino je plačalo 63 udeležencev, ki smo jo seveda spet uporabili za nakup majic, stroške prehrane in pijač ter druge stroške. Kot veste, stroške vestno vodi naš Tomaž. Banka je seveda neusmiljena s svojimi mesečnimi stroški, vse drugo pa vsi delamo prostovoljno in zastonj.
Upravni odbor se ni sestal in nimamo zapisnika. Vsi, ki želite vpogled v naše skromno poslovanje se lahko obrnete na Tomaža, ki pridno dela letno bilanco in skrbi da še nismo ‘izbrisani’.
Drugih pomembnih stvari ni bilo med prejšnjim in zadnjim srečanjem. Pokojnikov pa ne bomo preštevali saj so v srcih še vedno z nami in se jih radi spominjamo.
Vsakoletni Janezov govor se je odvijal malo pozno, saj je bila debata o bodočnosti SLO, TEŠ6 in skrbi, kako bo z nami naprej tako živa, da nas je povozil čas.
Tisti, ki so pobrisali še zadnji prah in zvrnili še zadnje požirke so se veselili policijskega štrajka in se varno odpravili domov po ranem zajtrku.
Skratka kot vedno le leto starejši. Bolj modri in upokojenško blagajno bolj ožemajoči se vidimo naslednje leto.
Do tedaj pa srečno vselej in povsod.
Angelca

POROČILO S SREČANJA – Beograd

Posle  dužeg vremena, območna enota Beograd“ – na okupu 25.05.2012.

Vreme čini svoje, malo smo se promenili – vizuelno, ali duhovno smo uspeli da  stanemo isti, što je najvažnije.
U dobrom raspoloženju i podsećanju na davno prošle dane u Iskra Delti, veče je brzo prošlo. Ostalo veliko zadovoljstvo, videti se posle toliko godina! Zakazali smo novi susret 25.05.2013. u restoranu „Gvero“, Novi Beograd, Omladinskih Brigada 23a.
Pozdrav iz Beograda

33. obletnica ustanovitve Iskra Delte – 2011 Iški Vindgar

SLIKE s srečanja

klik


VABILO na srečanje

Spoštovani,

zopet se približuje čas našega letošnjega piknika. Letos bomo praznovali že
33. obletnico ustanovitve Delte!- piknik bo v petek 27.5.2011 ob 17:00 uri na starem mestu v Iškem
Vintgarju,
– letošnji prispevek bo enak lanskoletnemu in za posameznika znaša 25
EUR,
– vključena je hrana, pijača, članarina za celo leto ter majica,
– potrudimo se za čim večjo udeležbo in
– povabimo vse svoje znance iz Iskre Delte.Vas pozdravlja organizacijski odbor:Angela Mejak
Pungerčar Darko
Slavko Rožič
Janez Škrubej


POROČILO s srečanja
DRAGI ČLANI CLUBA IDC !
VSAKO LETO, KO PREPIŠEM SEZNAM VPLAČANIH ČLANARIN SE TA VIDNO SKRAJŠA. LETOS JE DOSEGEL LE ŠT. 59. TOREJ TOLIKO SE NAS JE ZOPET ZBRALO NA LEP SONČEN PETEK V IŠKEM VINTGARJU, VSI POMLAJENI ZA ENO LETO; TISTI PA, KI ŠE NIKOLI NISMO MANJKALI PA ZA 11.
KOT OBIČAJNO GOLAŽ JE TEKNIL VSEM, MAJČKE SO BILE V SMB BARVI, ČLANI NEKATERI VIDNO SHUJŠANI, DRUGI PREKOMERNO PREHRANJENI, SPET TRETJI S SLABIM ALI PREDOBRIM SPOMINOM, ITD. AMPAK VSI ŠE VEDRI IN DOBRO RAZPOLOŽENI KOT V RANI MLADOSTI, KO SMO BILI ŠE AKTIVNI V DELTI.
PRED ZAČEKTOM SE JE ZBRAL UPRAVNI ODBOR IN UGOTOVIL, DA LUDVIK BOKAL ŽE NEKAJ ČASA NI AKTIVEN. ZATO SMO GA SOGLASNO ZAMENJALI Z DARKOM PUNGERČARJEM. KER PA NAS JE NA ŽALOST ZAPUSTIL RADO FALESKINI JE ODBOR SPREJEL SKLEP, DA SE GA NADOMESTI Z SLAVKOM ROŽIČEM.
MISLIM, DA JE TA MENJAVA TAJNIKA ZELO DOBRA, SAJ JE PUNGERČAR POSTAL EDEN NAJBOLJ MARLJIVIH ČLANOV Z DELOM NA NAŠEM SPLETNEM PORTALU IN SODELOVANJU PRI OBVEŠČANJU VSEH ČLANOV.
TUDI ROŽIČ JE DOBRO POPRIJEL ZA DELO IN IZBIRA JE VEČ KOT ODLIČNA.
TU BI SE RADA ZAHVALILA ZA VELIKO DELO, KI GA JE OD ZAČTKA NAREDIL LUDVIK IN IZRAZILA OBŽALOVANJE, DA NAS JE KAR TAKO TIHO ZAPUSTIL. JAVNO GA VABIM NAJ POZABI MALE ZAMERE IN SE NAM NASLEDNJIČ PRIDRUŽI.
FORMALNOSTI NAM NISO ŠLE PRAV OD ROK IN SPLOH NE VEM, KAKO SE ŠE GLASI SKLEP O TEM KJE BOMO IMELI NASLEDNJE SREČANJE. TOMA DJORDJEVIČ, KI JE BIL PRISOTEN TUDI LETOS JE IZRAZIL ŽELJO, DA SE DRUGO LETO ZOPET VIDIMO V NOVEM SADU. KER BO DO TAKRAT PRETEKLO ŽE VELIKO VODE, BOMO O TEM NAREDILI POSVET NEKJE V MARCU 2012 IN BOSTE PRAVOČASNO OBVEŠČENI NA NAŠI SPLETNI STRANI. TAKRAT BO PRILOŽNOST, DA SE SREČAMO S SODELAVCI IZ CELE BIVŠE YU.
TOKRAT NE BOMO TARNALI O FINANCAH, SAJ NAM JE NAŠ  GOST IZ NOVEGA SADA VELIKODUŠNO NAMENIL VEČJI ZNESEK ZA DELOVANJE NAŠEGA CLUBA.
VSEM HVALA ZA PRIJETNO DRUŽENJE IN OBUJANJE LEPIH MLADOSTNIH DNI. DRUGO LETO PA ŠE TO PA POGLEJTE NA SPLETU V LETU 2012. VERJAMEM, DA BOMO ŠE UJELI TERMIN PRED KONCEM SVETA.
ANGELCA